Proscenic M7

Made by Proscenic

Rating:   SRR Score: 140

$399.99  

Proscenic M7 Features

  Main Features
Mapping / Path planning yes
Mapping Sensor Type LDS
High-Precision Map yes
Recharge & Resume yes
Automatically Docks and Recharges yes
Noise Level 72 db
LCD Display no
Side Brushes (one or two) 1 pcs
Voice Prompts yes
  Cleaning Features
Suction Power 2200 Pa
–°leaning Area 1615 ft2 / 150 m2
Recommended Home Size small, medium, big
Dustbin Capacity 500 ml
Automatic Dirt Disposal no
Wet Mopping yes
Water Tank Capacity 500 ml
Barrier-cross Height 0.59 in / 15 mm
HEPA Filter yes
Washable Filter yes
–°arpet Floor Types low-pile carpet, medium pile carpet
Bare Floor Types bare floor, hardwood floor, ceramic tile, laminate
  Battery
Battery Capacity 3200 mAh
Run time 120 min
Charging Time 200 min
Rated Power (Watts) 33 W
  Control
Scheduling yes
IR Remote Control no
Wi-Fi / Smartphone App yes
Wi-Fi Frequency Bands 2.4 GHz
Amazon Alexa Support yes
Google Assistant Support no
Magnetic/Optical Virtual Walls yes
  App Features
Digital Blocked Area yes
Zoned cleaning yes
Multi-floor maps yes
Manual movement control yes
Selected Room Cleaning yes
  Sensors
Carpet Boost no
Anti-drop / Cliff Sensor yes
Dirt Detect no
Full Bin Indicator no
Other Specifications
Robot Weight 7.21 lbs / 3.27 kg
Robot Width 13.78 in / 35 cm
Robot Height 3.74 in / 9.5 cm
In the box charging dock, side brush, battery, cleaning brush, power adapter, dustbin, water tank, mopping cloth, user manual
Release Date May 2019
Warranty 12 months

Product Description

Highlights of the Proscenic M7

  • The strongest suction power in the industry
  • Big water container covers a larger area
  • LDS laser builds an accurate plan
  • Supports restricted areas
  • Supports zoned cleaning 
  • Uses Y-shaped path when mopping
  • Saves a created map, so it knows where to clean next time
  • Resumes cleaning after recharging 
  • Supports Amazon Alexa
Questions and Answers

Question 1: Does the robot work in the dark?

Answer: The Proscenic M7 is a laser-guided robot vacuum, it works very well in a dark environment

Question 2: Can I create zones and name them?

Answer: You can set zones where the robot should clean, but you cannot name them

Question 3: What is the Laser Distance Sensor (LDS)?

Answer: The Laser Distance Sensor can sense the position of the room in all directions, so the robot vacuum cleaner can work even in the dark.

Question 4: Can I schedule the robot to work in different rooms at a specific time?

Answer: You only can schedule the Proscenic to work in the whole house at a specific time.

Question 5: Will it return to the dock to recharge and then resume the cleaning where it left off?

Answer: Yes, the Proscenic M7 resumes cleaning when it's done charging.

Question 6: Can I vacuum and mop separately?

Answer: Yes, the robot does not vacuum and mop at the same time since it has two interchangeable containers.

Question 7: Can I find it when it's working?

Answer: Yes, you can track the position in the app in real-time.

Question 8: Can you save maps and how many? Does it avoid carpets when mopping?

Answer: The Proscenic M7 stores one created map. If you want it to avoid carpets in mopping mode, just draw a rectangle around them to let the robot know where it should not clean.

Question 9: How well does the mopping feature work?

Answer: The Proscenic M7 follows a Y-shape path in mopping mode thus causing better performance but it does not remove stubborn stains, however, for everyday cleaning, the robot is just fine.

Video reviews of the Proscenic M7


Comments ()


    Share via: